Geležinkelio stotis dažniausiai asocijuojasi su nemaloniu kvapu, nemaloniais žmonėmis, policija ir kitais nepatogumais. Kiekvieną dieną su tokiais nepatogumais susiduria tūkstantis žmonių ir dėl to stotis praranda savo kultūrinį grožį ir į šią įstaigą žiūrima tik į kaip transporto paslaugų tiekimo vietą.

Sostinėse ir didžiuosiuose miestuose tokie objektai dažniausiai yra vadinami architektūros paminklais. Kaip bebūtų, šie objektai yra tam tikrų miestų vizitinė kortelė. Deja, bet kaimuose ir mažuose miesteliuose geležinkelio stotis dažniausiai turi mažą kultūrinę reikšmę. Tačiau kartais būtent tokiuose miesteliuose galima aptikti ir tikrą lobį.

Viename įdomiame miestelyje, esančiame pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Druskininkų – Naujuosiuose Valkininkuose yra geležinkelio stotis, kurią be sąžinės graužaties galima pavadinti vienu iš gražiausių statinių Lietuvoje. Tik pasižiūrėkite!

valkininkai09
2.

Ši stotis buvo pastatyta maždaug prieš 150 metų pagal Vilnius – Gardinas projektą su tam laikotarpiui būdingus geležinkelio statymo bruožus.

valkininkai03
3.

Vykstant stoties statyboms šalia buvo statomi keli kiti pastatai, kurie vis dar yra puikios būklės. Šalia taip pat yra sandėliai.

valkininkai06
4.

Šalia stoties yra matomas labai įdomus vandens bokštas.

valkininkai05
5.

Šiais laikais geležinkelio stotis nėra tokia populiari, bet tai nedaro jokios įtakos puikiai dabartinei pastato būklei. Pačią stotį galima apžiūrėti ir iš vidaus. Viduje galima rasti dvi krosnis, langelį bilietams pardavinėti ir kelis vis dar funkcionuojančius tualetus. Atrodo, kad čia jau ilgokai nebuvo nė gyvos dvasios.

valkininkai04
6.

Per paskutinę renovaciją buvo pastatytas neįprastas paminklas. Jo reikšmė nėra man žinoma, tačiau šios kelios skulptūros man atrodo savotiškai mielos ir juokingos.

valkininkai02
7.

Be to, čia yra galimybė nusipirkti nekilnojamą turtą. Šis pastatas turbūt turi sąsajų su pačia stotimi.

valkininkai07
8.

Pažiūrėkit – argi negražu? Šis į seną dvarą panašus pastatas sugriovė visus mano stereotipus apie stotis. Čia tikrai nuostabu! Jei važiuosite pakeliui užsukite į šią stotį,manau jums patiks.

valkininkai08
9.

P.S. Sekite mano puslapį Facebook’e ir Instagram’e . Nepraleiskite progos stebėti mano kelionės po Lietuvą ir kitas šalis TravelBlog’e . Užeikite, skaitykite, sekite ir komentuokite.