Tai buvo lengviausias ir patogiausias skrydis mano gyvenime! Tiesą sakant, maniau, kad verslo klasėje nėra nieko ypatingo. Išskyrus tai, kad gaunate daugiau dėmesio ir iš personalo, ir iš keleivių (kai visi kreivai žvilgčioja į jus). Tačiau po skrydžio iš Rygos į Malagą (Pietų Ispanija) su airBaltic oro linijomis, aš pakeičiau savo nuomonę apie verslo klasę.

Ar žinote, kas labiausiai įsiminė? Maistas! Taip skaniai aš net ne visuose restoranuose valgiau. Laukiau sumuštinių, atnešė visą karštą meniu su mėsa, garnyru, užkandžiais ir desertu. Po poros valandų ir visą sūrio lentą. Skanu buvo viskas nuo iki. O už šviežius kruosanus ir karštą duonelę galima padėkoti atskirai! Jokie tacos ir net Ispanijos paella negalėjo lygintis su airBaltic šefo patiekalais verslo klasėje (aš rimtai).

Kitas didžiulis bonusas verslo klasėje – neribotas gėrimų kiekis skrydžio metu. Tiek bealkoholinių, tiek su  laipsniais. Todėl kelionę į Malagą nusprendėme atšvesti su šampano buteliu, o visą skrydį mano, mano kelionės į Gibraltarą metu peršalusią gerklę (2 val. kelio automobiliu nuo Malagos) gelbėjo tik karšta arbata su Rygos balzamu.

Naujame Airbus A220-300 lėktuve visiems keleiviams virš sėdynių sumontuoti specialūs monitoriai. Jie rodo maršrutą, lainerio vietą žemėlapyje, laiką iki atvykimo, vietinį laiką išvykimo ir atvykimo vietoje, temperatūrą už borto, kiek kilometrų nuskridome, kiek liko skristi ir pan.

Apie verslo klasės sėdimas vietas. Pirma, jūs būsite paslėpti nuo smalsių akių už specialios užuolaidos. Antra, nieko nepasodins šalia, daugiausia per sėdynę. Centre yra patogus stalas, po kuriuo paslėptos pagalvės ir pledas. O jei esate labai pavargęs, tai verslo klasėje galite miegoti visose trijose eilės vietose!

Apie padidintą dėmesį. Norėčiau ypatingai padėkoti stiuardesei Zane – jos darbas virš visų pagyrų. Rūpestingai ir neįkyriai visą skrydį domėjosi ar mums nieko netrūksta.

Taip pat galiu rekomenduoti  verslo klasę tiems, kurie vežasi daug bagažo ar keliauja apsipirkti. Į bilieto kaina įskaičiuota du rankiniai bagažai ir du lagaminai registruotame bagaže.

Be to, verslo klasės keleiviai gali nemokamai naudotis oro uosto verslo klasės salę, kurią aprašysiu atskirame straipsnyje.

Apie mūsų keliones po Pietų Ispaniją ir Gibraltarą bus atskiri straipsniai. Kaip nuvykti, ką pamatyti, kiek išleidom ir dar daug visko.

Sekite mano keliones po Latviją ir kitas šalis Facebook ar Instagram. Ten rasite daug naujų vietų ir net paruoštų maršrutų.

Autorius: Juliana Iljina

Iš rusų kalbos vertė: Giedrius Gervys